Van waar de naam "Ajax Daverlo"?

“AJAX” werd ontleend aan Ajax Amsterdam dat in 1971 Europees Kampioen werd, terwijl “DAVERLO” ons herinnert aan de stichtingsplaats van de club.

Ajax Amsterdam anno 1971

Ajax Amsterdam - 2 juni 1971
Ajax wint zijn eerste Europacup I door Panathinaikos met 2-0 te verslaan

Nico Rijnders: Peter van onze ploeg

NICO RIJNDERS (Breda 30-7-1947/Brugge 16-3-1976), speler bij Ajax Amsterdam van 1969 t/m 1971 en daarna bij Club Brugge van 1971 t/m 1974.

Nico nam bij de stichting van onze ploeg het peterschap op zich.

Rijnders speelde in twee seizoenen 63 competitieduels voor Ajax waarin hij vier keer scoorde. En ook in Brugge deed Rijnders het prima. Hij had een vaste basisplaats. Op 12 november 1972 zakte hij echter tijdens een thuiswedstrijd tegen Club Luik na tien minuten op het veld in elkaar. Rijnders was klinisch dood maar werd in de catacomben gereanimeerd door de toenmalige clubarts Michel D'Hooghe. Hij verbleef weken in het ziekenhuis en werd afgekeurd voor betaald voetbal. Hij werd vervolgens assistent-trainer bij Club Brugge.