1971-2000

Onze voornaamste betrachting bestond erin te Assebroek, en meer bepaald op VER-ASSEBROEK, terug een voetbalclub op te richten met eigen volk en met spelers wonende te Assebroek. Daar zijn wij trouwens volledig in geslaagd, want nu, na 42 jaar voetballen, zijn nog steeds meer dan de helft van onze leden woonachtig en/of afkomstig van Assebroek.

Het eerste speeljaar was eigenlijk een stagejaar en werd opgevat als aanloop om het volgende seizoen aan te sluiten bij het Brugs Liefhebbersverbond, zaterdagcompetitie.

Naast onze “eerste ploeg”, werd in 1974 (seizoen 1974-1975) gestart met een jeugdploeg.

vanaf 1972 tot de sluiting in 2004 was Café Derby langs de Astridlaan in Assebroek ons Ajaxlokaal

Vanaf 1972 tot de sluiting op 30 september 2004 was Café Derby langs de Astridlaan in Assebroek ons lokaal.
Wij hebben er vele leuke tijden beleefd.

1972-1973 07-09-1974

Op de foto links (1972-1973) zie je:
Staande van links naar rechts: Robert Craeye, Marnix Dewitte, Robert Poupaert, Philip Vandepitte,   ?         , Georges Volckaert, Luc Masschaele, Marcel Snauwaert, Louis Van Acker
Zittend: Roland D'hondt, Noël Verplancke, Hubert Claeys, Pierre Neyens, Philip De Duytsche, Dirk Bonny, Rudy Dejaeghere, Paul Masyn en Noël D'hondt.

De foto rechts werd genomen op 7 september 1974. Onze Ajacieden mochten van de toenmalige fietsenhandel Van Vlierberghe een training in ontvangst nemen. U ziet Mevr. Van Vlierberghe, Fernand Verlé, Raymond Standaert, Philip Vandepitte, Ronny Deprez, Paul Masyn, Eddy Verplancke, Danny Depuydt, Emiel Sys,
Hubert Claeys, Noël D'hondt, Guido Speyns, Dirk Bonny, Jacques Michielsen, Marnix Dewitte en Marcel Snauwaert.

fc ajax daverlo 07-09-1974 assebroek

Op 7 september 1974 mocht Ajax het nieuwe Daverloterrein inspelen. Het Daverlocomplex is er gekomen, mede door FC Ajax Daverlo. Indertijd vragende partij voor een voetbalveld in Assebroek.

Een tijd lang werd zelfs met 2 jeugdelftallen gespeeld, doch daar voor zo’n organisatie wel wat geld nodig is (om van het vele organisatorische werk nog niet te spreken), en wij dit financieel niet konden opbrengen, werden deze 2 jeugdploegen na het seizoen 1979-1980 uiteindelijk ontbonden.

Onze jeugdspelers van toen zullen echter nog met veel animo kunnen vertellen over de vele matchen tegen de Engelse scholen. Regelmatig werd met dubbele cijfers verloren, doch de jongens lieten de moed niet zakken en waren de volgende week steeds weer op post.

Natuurlijk weten zij vast nog leuke anekdoten te vertellen over de twee prachtreizen naar Zwitserland.
fc ajax daverlo hulde aan jeugdspelers assebroek
In het seizoen 78-79, 79-80 en 81-81 waren er 2 elftallen in competitie. AJAX I speelde in het liefhebbersverbond en AJAX II sloot zich aan bij het inmiddels nieuw opgerichte Arbeidersverbond (sinds enkele jaren omgedoopt in vzw Amateursport). Na deze 3 seizoenen werd er weer overgeschakeld op 1 ploeg die bij het arbeidersverbond aangesloten bleef. (Het liefhebbersverbond is intussen reeds jaren geleden opgehouden te bestaan.) De beslissing om opnieuw met slechts 1 elftal aan te treden was een moeilijke beslissing, maar het was financieel niet meer haalbaar om 2 elftallen te onderhouden.

Eind 70er, begin 80er jaren was de tijd van de vele tornooien. Wij hebben aan heel wat tornooien deelgenomen. Vrij regelmatig vielen wij in de prijzen. De tornooien in Knesselare in 75, 76 en 77, waar wij mooie overwinningen behaalden, spreken nog steeds tot de verbeelding van onze Oud-Ajacieden.

6 en 7 juni 1976 - Tornooi Knesselare
Naast de spanning, op en rond het terrein, moest er natuurlijk ook voor ontspanning gezorgd worden.

In de loop van de eerste 10, 15 jaren van ons bestaan werden een 6-tal bals georganiseerd. Steeds met heel veel succes, mede door de totale inzet van ons volledig elftal. Niemand voelde zich “te goed” om te werken als garçon, als barman, als kaartjesverkoper aan de deur, enz, en zich aldus voor het financieel welzijn van onze ploeg in te zetten. In “die goeie oude tijd”, zorgde een life-orkest voor de muzikale noot!

Ook onze kaartingen brachten een aardige duit in het zakje. Iedere speler zette zich voor de volle 100 % in! Wij konden steeds rekenen op de aanwezigheid van alle spelers. Het was nog de tijd dat iedere speler zijn volledige familie wilde (en kon) mobiliseren om te komen kaarten ten voordele van Ajax Daverlo!

Een “soupertje” of “barbeque” was steeds een mooie afsluiting van een voetbalseizoen. Wij herinneren ons de tijd dat de vrouwen van onze spelers de prachtige groenteschotels maakten en de lekkere sausjes hebben bereid. Al deze activiteiten werden ingericht door onze mensen, om leden en sympathisanten, ook buiten het terrein, gezellig bij elkaar te brengen.

In het seizoen 85-86 promoveerden wij van 3de naar 2de afdeling. Nadien ging het wat minder, doch in het seizoen 92-93 behaalden wij opnieuw een kampioenstitel en promoveerden wij van 4de naar 3de afdeling.

21-01-1978
1978-1979: Jacques Adams, Robert Depondt, Geert Rion, Hubert Claeys, Philip Vandepitte, Jan Dumon, Thierry Vandenbroucke, Dirk Bonny, Rudy Eeckeloo, Riky Dewitte, Patric Depondt, Peter Wybo, Danny Dejaeghere, Guido Vanbelleghem Seizoen 1980-81 of 1981-82 1982-1983 1988-1989: Martin VDPitte, ?, Marc VDPitte, Kurt Depaepe, Kurt Verbeke, Jan Strubbe, Ghislain Rosseel, Johan Rolly, Peter Christiaene, Marnix Dewitte, Octave De Groote, Freddy De Scheemaecker, Robert Depondt, Joris Garré, Frederik Ruysschaert, Wim Van Coi
1991-1992 1992-1993
1992-1993 Kampioen

Op deze foto: Wim, Benny, Octave, Rudy, Frederik, Arnold
Joost, Kurt, Marc, Koen, Pascal, Hans, ?
Kurt

1992-1993 Kampioen 1992-1993 Kampioen